بلاگ

اسکرو کانوایر (انتقال مواد حلزونی)

اسکرو کانوایر (سیستم انتقال مواد حلزونی)

سیستم انتقال مواد حلزونی و یا همان اسکرو کانوایر ها یکی از سیستم های انتقال مواد فله میباشد که کاربرد بسیار وسیعی در صنایع مختلف از جمله صنایع سیمان ، فولاد ، کانی ها ، معادن ، مواد غذایی و … دارد. استفاده از این سیستم ها جهت انتقال مواد فله در طول های کم به دلیل امکان ایجاد چندین ورودی و خروجی بسیار مناسب بوده ولی در برای مسافت های زیاد توصیه نمیشوند.
قسمت اصلی این سیستم  یک شافت است که یک قطعه به شکل مارپیچ و یا ماردون بر روی آن نصب گردیده است و با مکانیزمی ساده، با چرخش مواد را به سمت جلو و یا عقب انتقال میدهد. باید توجه داشت این مکانیزم گرچه در ظاهر ساده میباشد اما طراحی دقیقی را جهت استفاده از حداکثر راندمان و همچنین عدم آسیب به مواد در پروسه حمل نیاز دارد. امروزه جدیدا سیستم های بدون شافت نیز برای کاربردهای ویژه ایی که دارای تکنولوژی خاصی است نیز طراحی و تولید شده است. البته ماردون ها می توانند بدون شفت طراحی شوند که به آن ها شافت لس shaft less گفته میشود. میتوانید در این قسمت در این مورد بیشتر بخوانید.

طراحی و بهینه سازی

یکی از مهمترین نکات ساخت و  به کارگیری این نوع از سیستم های انتقال مواد طراحی درست، اصولی و منطبق بر شرایط کاریست. عوامل مختلفی از جمله نوع مواد مورد حمل، دبی مواد و مسافت و ارتفاع انتقال در طراحی اسکرو کانوایرها پارامتر های موثر است که تعیین کننده گام مارپیچ ، سرعت چرخش و ابعاد و جنس متریال مارپیچ میباشند. امروزه با وجود نرم افزارهای متعدد و تخصصی طراحی بهینه و کارآمد مارپیچ ها ساده تر شده است هرچند همچنان این فرآیند نیاز به علم و تجربه خاصی دارد. در مقاله بعدی میتوانید در باره نکاتی که سازنده اسکرو کانوایر میبایست دقت کند آشنا شوید.
فولاد به کار رفته در اسکرو کانوایرها و نقاله ماردون نیز بنابر نوع استفاده متفاوت است. ازجمله این مواد که در بخش مارپیچ استفاده میشود میتوان به فولادهای معمولی با روکش سرامیک و یا انواع فولاد ضد سایش از قبیل هاردوکس و یا دورستات و… اشاره کرد. در صنایع غذایی و برخی صنایع نیز از فولاد های استینلس استیل استفاده میشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *